• Slide Mobile 2019 2b
  • Slide Mobile 2019 3b
  • Slide Mobile 2019 4b
  • Slide Mobile 2019 5b
  • Slide Mobile 2019 6b
  • Slide Mobile 2019 7b
  • Slide Mobile 2019 8b
  • Slide Mobile 2019 9c

Tachtig procent van telefoonoproepen niet opgenomen bij overheidsdienst voor personen met een handicap

Brussel Uit een doorlichting van het Directoraat-Generaal voor Personen met een handicap blijkt dat in november maar liefst 80 procent van de telefoonoproepen niet werd opgenomen. “Dat is niet het enige probleem, ze hebben ook een probleem van management”, stelt Kamerlid Nele Lijnen (Open Vld) vast.

Belga - Minister Kris Peeters (CD&V) stelde in de Kamer de resultaten van de doorlichting voor die nog besteld was door zijn voorganger Zuhal Demir (N-VA). “Ik ben wel blij dat hij er meteen een actieplan aan koppelde”, zegt Nele Lijnen. “Want uit die doorlichting blijkt in elk geval dat er ook een probleem is met het management.

De cijfers voor Limburg zijn ook niet goed. In West-Vlaanderen is de dienst veel efficiënter, dat heeft te maken met een gebrek aan personeel. Ze vinden moeilijk artsen.”

In Limburg wacht je momenteel gemiddeld 6,4 maanden op een uitkering. Dat is meer dan het gemiddelde van 4,9 maanden. In WestVlaanderen is een dossier al in 1,6 maand afgehandeld. Op een parkeerkaart wacht je in Limburg 2,8 maanden, evenveel als het gemiddelde. In West-Vlaanderen is dat ook maar 1,5 maand. De grootste problemen zitten in Henegouwen waar je voor een uitkering gemiddeld maar liefst 8,7 maanden wacht en voor een parkeerkaart 4,8 maanden.

Peeters wil nu dat het aantal dossiers dat binnen de zes maanden afgerond wordt, tegen mei stijgt van 67 procent nu naar 74 procent, het aantal parkeerkaarten dat binnen de drie maanden wordt afgeleverd moet toenemen van 58 procent naar 66 procent. Het aantal opgenomen telefoons moet tegen mei verdubbelen van 780 naar 1.500 per dag, zodat in principe iedereen geholpen kan worden.

“Traditie herstellen”

Ook Demir was aanwezig in de Kamer. Ze klaagde al eerder aan dat Peeters extra budget voor DG Han niet wilde goedkeuren. Volgens Peeters is dat onzin. Hij was ook niet blij met haar opmerkingen. “Er was een traditie dat een regeringslid zich na een vertrek uit de regering een tijdlang onthoudt van elke commentaar, maar die is door N-VA verbroken”, zei Peeters. “Misschien moeten we die traditie in ere herstellen.”

Bron: Het Belang Van Limburg, 31/01/2019 Liliana CASAGRANDE 

 


Hasseltsebaan 109 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.