• banner 2 1280 250 bpx
  • banner 1 1280 250 bpx
  • banner 5 1280 250 bpx

In Beeld: videos

"We moeten inzetten op veel minder staatsuitgaven"

Voor iedereen een vast bedrag maandelijks op de rekening zonder dat je daar iets voor moet doen. Onontkoombare noodzaak of onhaalbare utopie? Met een boek en een petitie wil Open VLD-Kamerlid Nele Lijnen het basisinkomen op de politieke agenda krijgen.

Herbekijk hier Terzake.

Bron: Terzake 27/03/2017

 

Nele Lijnen over Basisinkomen op Kanaal Z

27 maart was de persvoorstelling van Nele Lijnen haar boek 'Win for Life'. De media-aandacht hierrond was zeker aanwezig. Ook Kanaal Z kwam een kijkje nemen en maakte deze reportage.

 

 

Nele Lijnen op Iraanse INTV: "Vrouwen zijn de kracht achter verandering"

Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Volksvertegenwoordiger Nele Lijnen (Open Vld) mocht toen enkele moedige vrouwen ontmoeten die een belangrijke rol spelen in de emancipatie van vrouwen in Iran. Deze vrouwen zijn namelijk lid van de "Iranian Resistance ". Een belangrijke oppositiepartij tegen het Iraanse regime.
De beelden van deze ontmoeting werden uitgezonden op het tv-netwerk van de Iraanse oppositie.

Goedkoper sporen voor stakers is "fout signaal" en "apartheid"

Vakbondsleden die morgen naar Brussel trekken voor de nationale betoging, doen dat aan een voordelig groepstarief. Omdat ze zo minder lijken te betalen dan de werkende pendelaars, wakkert het de discussie aan. Nele Lijnen (Open Vld) vindt het "een fout signaal". Wouter Raskin (N-VA) gaat zelfs zover om het over 'apartheid' te hebben. De vakbondsvertegenwoordigers verzetten zich fel tegen die commentaar. Kamerlid Nele Lijnen (Open Vld): "De vakbond vertegenwoordigt de werknemer. Dat is de pendelaar die morgen op zijn werk moet geraken en de volle pot moet betalen. De werknemer zal mogen rechtstaan terwijl de betogers tijdens de spits op hun plaatsen naar de betoging gaan, aan een verlaagd tarief. Daarmee geeft de vakbond een heel fout signaal. Diezelfde pendelaar moet tijdens de staking maar zien hoe hij op zijn werk gaat geraken", besluit ze. Wouter Raskin (N-VA) gaat nog een stap verder en heeft het over 'apartheid'. "We creëren zo apartheid in dit land, Degenen die gaan betogen, gaan aan lagere prijzen reizen dan de mensen die gaan werken. Dat is de reinste apartheid en het opdelen van mensen. Ik denk dat we dat in de beheersovereenkomst onmogelijk moeten maken. De NMBS gaat 8 extra treinen inleggen. Er komen er 6 uit wallonië en 2 en uit Vlaanderen. Ik denk dat dat toch een en ander duidt."

Video thumbnail for N-VA en Open VLD verontwaardigd dat NMBS betogers met korting naar Brussel brengt

Bron: TVL, 23 mei 2016

 

Zoeken op de website

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, meld u aan voor updates, initiatieven en nieuws !
captcha