• Slide Mobile 2019 5
  • Slide Mobile 2019 2
  • Slide Mobile 2019 3
  • Slide Mobile 2019 4
  • Slide Mobile 2019 7
  • Slide Mobile 2019 9
  • Slide Mobile 2019 6
  • Slide Mobile 2019 8

Laatste Nieuws

Ervaren onthaalouders denken mee over kinderopvang

Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel bracht afgelopen maandag alle onthaalouders samen om ervaringen uit te wisselen. De bibliothecaris maakte van de gelegenheid gebruik om aan elke onthaalouder een 'babypakket' uit te reiken, in het kader van project 'boekbaby's' uit.

Schepen van kinderopvang, Nele Lijnen, stelde voor om alle 28 onthaalouders en 2 crèches van Hechtel-Eksel rond de tafel te zetten om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. "Deze onthaalouders en crèches vangen samen zo'n 200 kinderen op. Zij zorgen alle dagen opnieuw voor een gezellige en kwalitatieve opvang van onze allerkleinsten zodat mama's en papa's zorgeloos kunnen gaan werken. Het is daarom ook interessant om deze groep samen te brengen en ervaringen uit te wisselen. Dit was de eerste keer dat onthaalouders konden kennismaken met collega's. Met een tasje koffie en een stukje taart werd het een zeer aangename en productieve avond, waarin iedereen zijn zegje kon doen."

Schepen Lijnen lanceerde er de vraag om werkgroepen op te richten, die themagerichte problemen aanpakken. "In eerste instantie denk ik hierbij aan het thema 'zindelijkheid',"geeft Nele Lijnen aan. "We merken dat steeds minder kinderen zindelijk zijn als ze naar school gaan. Niet alleen de scholen, maar ook de verschillende opvanginitiatieven worden hiermee geconfronteerd. Daarom zouden we in een werkgroep willen bekijken op welke manier we hiermee om kunnen gaan."

Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar en schepen Lijnen heeft de onthaalouders ook 'huiswerk' meegegeven. "We zijn bezig een nieuwe kinderopvang in Hechtel-Eksel. Al deze onthaalouders bezitten ontzettend veel ervaring op het vlak van kinderopvang. Deze kennis willen we zeker aanwenden en daarom hebben we aan de onthaalouders gevraagd of ze mee willen denken in dit project."

De bibliothecaris, Marc Renckens, maakte van de gelegenheid gebruik om het project 'boekbaby's voor te stellen. Schepen Lijnen is zeer opgetogen over dit initiatief : Elke onthaalouder kreeg een boekenpakket mee naar huis. Ook werden ze op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om een gratis lidmaatschap van de Hechtel-Ekselse bibliotheek te bekomen in functie van hun activiteiten met de onthaalkindjes Schepen van bibliotheekwezen, Evy Rutten gaat verder : "In onze bibliotheken is sinds kort een peuterhoekje ingericht voor kindjes van 0 tot 2 jaar. Vroeger werden de boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar samen gezet, maar we merkten dat er toch een opsplitsing nodig was." Schepen Lijnen geeft aan dat er ook andere educatieve materialen ter beschikking staan in de bibliotheek, waaronder een kamishibai met vertelplaten, die ook voor de onthaalouders te leen staat. Ook de bibliothecaris is bijzonder fier op dit project en heeft al lachend laten weten dat hij af en toe wel wat bijtrandjes zal tegenkomen in deze boeken, het is maar hoe je kennis maakt met de boeken...

Het Belang van Limburg, 20/03/2013


Hasseltsebaan 109 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel Tel: 011-60 66 52 Gsm: 0486-60 65 57 (medewerkster Sara Van Otterdijk) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.