• Slide Mobile 2019 5
  • Slide Mobile 2019 2
  • Slide Mobile 2019 3
  • Slide Mobile 2019 4
  • Slide Mobile 2019 7
  • Slide Mobile 2019 9
  • Slide Mobile 2019 6
  • Slide Mobile 2019 8

Laatste Nieuws

'ACOD spuit mist en minimaliseert gevolgen spoorstaking'

De Open Vld-senatoren Nele Lijnen en Guido De Padt hekelen de "chantage" van de ACOD en de CGSP Cheminots naar aanleiding van hun aangekondigde staking voor donderdag 27 juni.

 "Wij kunnen niet anders dan vaststellen dat het ACOD de impact van hun stakingsaanzegging wil maximaliseren door mist te spuien over de acties die zij gaan ondernemen".

Ook de communicatie van de NMBS laat volgens de senatoren te wensen over. De cryptische mededeling dat de reizigers niet enkel op de trein mogen vertrouwen als ze zich morgen verplaatsen, zet de reizigers in de kou, luidt het.

36.000 vakantiegangers

Bovenop de dagelijkse pendelaars hebben voor donderdag meer dan 800 jongerengroepen reservaties gedaan voor verplaatsingen naar de Antwerpse Zoo, Pennenzakkenrok of het Graspopfestival, en dan zwijg ik nog maar over de 36.000 vakantiegangers die vertrekken vanuit Zaventem, aldus Nele Lijnen.

De Padt verwijst ook naar de duidelijke afspraken tussen vakbonden en de NMBS over het uitoefenen van het stakingsrecht. Bewust aanzetten tot chaos hoort hier niet bij.

Minimumdienstverlening

Beiden menen dat de vakbonden zo het draagvlak verhogen voor de minimumdienstverlening op het spoor, waarover de Open Vld'ers een wetsvoorstel hebben ingediend: "Wij stellen vast dat de steun bij de bevolking voor de minimumdienstverlening groot is en door deze acties groter wordt".

Lijnen en De Padt roepen ook op om een sociaal bemiddelaar aan te duiden bij de NMBS om nieuwe stakingen te voorkomen.

"Niemand is immers gediend met een verder escalerend sociaal conflict. Zowel het spoorwegpersoneel, de NMBS en de reizigers zijn de dupe van deze tactische spelletjes vanwege een harde stakerskern". (Belga/TE)


Hasseltsebaan 109 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel Tel: 011-60 66 52 Gsm: 0486-60 65 57 (medewerkster Sara Van Otterdijk) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.