• Slide Mobile 2019 2b
  • Slide Mobile 2019 3b
  • Slide Mobile 2019 4b
  • Slide Mobile 2019 5b
  • Slide Mobile 2019 6b
  • Slide Mobile 2019 7b
  • Slide Mobile 2019 8b
  • Slide Mobile 2019 9c

Laatste Nieuws

Kinderopvang krijgt gratis busdienst in Hechtel-Eksel

De kinderen die tijdens de zomervakantie verblijven in buitenschoolse kinderopvang De Speelvogel zullen van daaruit ook kunnen deelnemen aan sportkampen of activiteiten van het Vakantiepatronaat. Wanneer de ouders dat willen, kunnen ze vanuit de drie vestigingen daar naartoe pendelen met een gratis busdienst.

"In de zomervakantie verblijven in totaal een 120-tal kinderen van 's morgens tot 's avonds in de vestigingen van Eksel en Hechtel", schetst schepen voor Kinderopvang Nele Lijnen (HE). "Vooral in Hechtel waar het gebouw moet gedeeld worden met andere diensten, zoals die van het OCMW, zijn de speelmogelijkheden beperkt voor een grote groep." Dus werd gezocht naar een formule die uitwijkmogelijkheden inhoudt zonder dat dit een meerkost betekent voor de ouders.

"Vaak moeten werkende ouders kiezen. Naar de kinderopvang, of een andere activiteit. In dit laatste geval komt er dan geregel bij kijken, en moeten grootouders bijspringen.

Het leek een leuk idee dat kinderen die naar de opvang komen, ook vanaf daar kunnen deelnemen aan het Vakantiepatronaat en gemeentelijke sportkampen. Door een busdienst in het leven te roepen kan dat nu." Voor de ouders die vooraf de toestemming geven, kan het zelfs goedkoper uitdraaien. " Een halve dag kinderopvang gecombineerd met een halve dag op verplaatsing naar het patronaat, is voordeliger dan een hele dag in de opvang. We werken samen met schoolbusvereniging van basisschool De Zandkorel die de gemeente tegen een gunsttarief wou helpen. We trekken een budget van 2.000 euro uit."

Bron: Het Belang van Limburg - 8 juli 2013


Hasseltsebaan 109 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel Tel: 011-60 66 52 Gsm: 0486-60 65 57 (medewerkster Sara Van Otterdijk) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.