• Slide Mobile 2019 2b
  • Slide Mobile 2019 3b
  • Slide Mobile 2019 4b
  • Slide Mobile 2019 5b
  • Slide Mobile 2019 6b
  • Slide Mobile 2019 7b
  • Slide Mobile 2019 8b
  • Slide Mobile 2019 9c

Laatste Nieuws

Open Vld legt wetsvoorstel voor flexijobs op tafel

"Laat iedereen die minstens deeltijds werkt of gepensioneerd is, tot 500 euro per maand belastingvrij bijverdienen." Zo luidt een wetsvoorstel dat Open Vld op tafel legt. Doel is ervoor te zorgen dat Belgische bedrijven sterker staan in de concurrentiestrijd met onze buurlanden. "Werk is de beste remedie tegen de crisis."

De concurrentiekracht van onze bedrijven verhogen, nu de loonhandicap tegenover buur- en lageloonlanden steeds nijpender wordt. Daartoe engageerden de federale en regionale regeringen zich voor de vakantie. Open Vld heeft nu een eerste wetsvoorstel klaar. Ze borduren verder op de omstreden mini-jobs uit Duitsland, maar dan zonder de "kwalijke gevolgen", zeggen indieners Nele Lijnen en Rik Daems. "Door werknemers in arbeidsintensieve sectoren tot 500 euro belastingvrij per maand te laten bijverdienen, willen we het presteren van overuren en gelegenheidsarbeid aantrekkelijker en flexibeler maken voor werknemer en werkgever. Die sluiten een nulcontract met elkaar, zonder afgesproken uren. De werknemer wordt ingeschakeld bij afroep, pas dan worden de uren doorgegeven via het informaticasysteem van de RSZ. De werkgever komt er vanaf met een verlaagde sociale bijdrage van 25% ofwel 125 euro. Wij noemen het 'flexi-jobs'. Het grote verschil met de Duitse mini-jobs is dat werkloze steuntrekkers er niet van kunnen genieten." Of de werkgeversorganisaties hier vrede mee zullen nemen, is maar de vraag. Zij blijven aandringen op een forse algemene loonlastenverlaging. "Maar de budgettaire ruimte daarvoor is nu eenmaal niet breed", zegt Lijnen.

Bron: Het Laatste Nieuws, 26 augustus 2013


Hasseltsebaan 109 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel Tel: 011-60 66 52 Gsm: 0486-60 65 57 (medewerkster Sara Van Otterdijk) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.