• banner 2 980 250 bpx
  • banner 1 980 250 bpx
  • banner 5 980 250 bpx

Laatste Nieuws

Buitenlandse Zaken: ‘Risicoteam en crisiscel volgen evolutie ebola in Guinee op’

Buitenlandse Zaken staat in nauw contact met Brussels Airlines en de ambassade in Guinee over de uitbraak van het ebolavirus daar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laten weten na een vraag van Open VLD-senatrice Nele Lijnen. De Belgen in Guinee wordt onder andere aangeraden geen wild te eten.

 Reynders verklaarde aan Lijnen immers dat Volksgezondheid in rechtstreeks overleg staat met Brussels Airlines, de enige maatschappij die vanuit Brussel op de Guineese hoofdstad Conakry vliegt. Verder volgen een risicoteam en een crisiscel de epidemie van nabij. Indien nodig zullen er verdere maatregelen genomen worden.

Lijnen waarschuwt dat het door de omvang van Conakry en de moeilijke levensomstandigheden waarin de mensen er leven, moeilijk wordt om de uitbraak van het ebolavirus tegen te gaan. ‘Door de lange incubatietijd die kan oplopen tot 21 dagen ben ik alvast gerustgesteld dat de regering vanuit het voorzorgsbeginsel concrete maatregelen heeft getroffen wat betreft de specifieke vluchten die vanuit Guinee komen.’

Reynders heeft de 76 Belgen die in Guinee verblijven via de Belgische ambassade in Dakar gewaarschuwd voor het virus en de draagwijdte ervan. De ambassade heeft hen bovendien de raad gegeven om zich goed te informeren over de gezondheidsrichtlijnen van de plaatselijke autoriteiten, strikt de hygiënevoorschriften te volgen en geen wild te eten.

Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guinee aangepast en Reynders heeft aan de Belgische diplomaten in de buurlanden gevraagd de situatie mee te evolueren. Indien nodig zal ook voor die landen het reisadvies aangepast worden.

Bron: De Standaard Online - Rogier Verschueren - 28 maart 2014

Zoeken op de website

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, meld u aan voor updates, initiatieven en nieuws !
captcha