• banner 2 980 250 bpx
  • banner 1 980 250 bpx
  • banner 5 980 250 bpx

Laatste Nieuws

Pastorij Hechtel moet voor de zomer plaatsmaken voor Huis van het Kind

Nog voor de zomer moet de oude pastorij aan de Kamperbaan in Hechtel wijken voor een nieuw bouwproject met daarin het Huis van het Kind, assistentiewoningen en appartementen. De tijdelijke vennootschap waarmee de gemeente een publiek-private samenwerking aanging heeft de bouwvergunning aangevraagd.
Hechtel kampt al jaren met een gebrek aan kinderopvang. Een nieuwbouw aan de oude pastorij moet dat verbeteren. Voor de realisatie ging de gemeente in zee met de tijdelijk vennootschap Bremco-Haex. De pastorij zal plaatsmaken voor twee bouwvolumes. Er is ruim 1.000 m² uitgetrokken voor publieke ruimte, waarvan de grootste oppervlakte gaat naar het Huis van het Kind met daarin naast opvang ook heel wat gezinsondersteunende diensten. Het project wordt door de private partner gecombineerd met assistentiewoningen en een tweede bouwvolume met appartementen.
“Vlak voor Kerst werd de bouwvergunning aangevraagd. Onze diensten zijn het dossier nu aan het bestuderen. Als alles conform is zal weldra een openbaar onderzoek worden gestart”, vertelt schepen voor Kinderopvang Nele Lijnen (HE).

Klacht bij gouverneur
Het deeldossier van de binneninrichting werd herbekeken nadat oppositieraadslid Sven Saenen (Anders) bij de gouverneur had aangeklaagd dat die zonder marktverkenning was toegewezen aan dezelfde architect die in opdracht van de tijdelijke vennootschap werkte. De gouverneur schorste hierop het bewuste gemeenteraadsbesluit. De gemeente besloot hier niet tegen in te gaan. “We wilden vooral geen tijd verliezen aan een procedureslag en riskeren dat het project weer zou vertragen. Voor de binneninrichting van Het Huis van het Kind gaan we opnieuw een ontwerper aanstellen. We verwachten dat de procedure eind deze maand wordt opengesteld. Voor het ontwerp wordt 100.000 euro gereserveerd. Lijnen is voorzichtig over de verdere timing. “Zonder obstakels kan in mei de oude pastorij afgebroken worden en de bouw van het project starten. We zijn toch wel een jaar verder voor het kan openen.”

Bron: Het Belang Van Limburg, 9 januari 2017, p. 18
Auteur: Geert Van Baelen

Zoeken op de website

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, meld u aan voor updates, initiatieven en nieuws !
captcha