• Slide Mobile 2019 2b
  • Slide Mobile 2019 3b
  • Slide Mobile 2019 4b
  • Slide Mobile 2019 5b
  • Slide Mobile 2019 6b
  • Slide Mobile 2019 7b
  • Slide Mobile 2019 8b
  • Slide Mobile 2019 9c

Laatste Nieuws

Een voorbeeld van hoogwaardig openbaar vervoer voor Limburg: de as Tessenderlo – Leopoldsburg – Kinrooi

Enkele dagen geleden stelden Open Vld-collega’s uit de Kempen het plan voor van een kanaaltrein tussen Herentals en Laakdal. Deze trein kan mensen vervoeren op het bestaande goederenspoor en zo de vele bedrijven bedienen die daar liggen tussen het Albertkanaal en de E313 in het Economisch Netwerk Albertkanaal. Hier werken dagelijks ook vele Limburgers en dat inspireerde Marino Keulen en Nele Lijnen om vanuit Laakdal de verbinding naar Tessenderlo, Leopoldsburg en Kinrooi te maken. Zodoende ontstaat er een noordelijke West-Oost-as met hoogwaardig openbaar vervoer in Limburg. In een regio waar dit vandaag de dag zo goed als onbestaande is, biedt dit voordelen voor het woon-werkverkeer.

Lees verder

Uitrol 5G noodzakelijk voor nieuwe technologieën

De verschillende regeringen hebben woensdag geen akkoord bereikt over de veiling van de licenties voor 5G, het supersnelle mobiele internet. De komst van 5G is nochtans essentieel voor ons land, voor ons Belgische digitale economie. “5G zou een nieuwe dynamiek voor onze bedrijfswereld zijn. Ons land moet zich hier ambitieus tonen. Onze toekomst als digitale koploper staat op het spel. Dit is opnieuw een gemiste kans en erg spijtig dat dit dossier naar de volgende regering is doorgeschoven”, stelt liberaal Kamerlid Nele Lijnen.

Lees verder

Uniek identificatienummer in plaats van naam op badge treinbegeleiders om represailles te vermijden

De naam op de badge van spoorwegbeambten bij NMBS en Infrabel die vaststellingen kunnen doen, zoals treinbegeleiders, zal worden vervangen door een identificatiecode. Dat is beslist in de Kamercommissie Infrastructuur. “Vanuit het personeel bleek er de vrees te zijn voor represailles, vooral via sociale media. Door de naam weg te laten en te werken met een identificatienummer komen we tegemoet aan de vraag van vakbonden en personeel bij de sporen”, zeggen liberale Kamerleden Nele Lijnen en Sandrine De Crom, die dit voorstel samen met de Franstalige liberalen van MR hebben ingediend.

Lees verder

Kamer maakt eindelijk komaf met 1 en 2 eurocenten

Bij een cashbetaling zal het totaalbedrag verplicht moeten worden afgerond naar het dichtstbijzijnde getal van 5 eurocent. Dat is beslist in de Kamercommissie Bedrijfsleven. “Heel wat handelaars en consumenten waren vragende partij om die kleine muntstukken af te schaffen”, stellen liberale Kamerleden Nele Lijnen en Frank Wilrycx.

Lees verder


Hasseltsebaan 109 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel Tel: 011-60 66 52 Gsm: 0486-60 65 57 (medewerkster Sara Van Otterdijk) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.