• banner 2 980 250 bpx
  • banner 1 980 250 bpx
  • banner 5 980 250 bpx

Laatste Nieuws

Actie over het belang van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in het nieuwe kader voor armoedebestrijding en ontwikkeling

Op donderdag 27 maart 2014 werd in het Federaal Parlement de actie over het belang van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten georganiseerd, en dit in het nieuwe kader voor armoedebestrijding en ontwikkeling. Nele Lijnen nam hieraan deel samen met andere leden van het federaal parlement, waaronder Herman De Croo. Iedere deelnemer toonde een bepaalde symbool, dat telkens voor een verschillend aspect van de actie stond. Zo toonde Nele Lijnen de icoon van holebirechten.

Nele foto senaat33

'Mensenrechten hebben geen exclusief karakter, ze zijn van toepassing op alle mensen, ongeacht hun seksuele identiteit of oriëntatie. Door taboes, discriminatie en wettelijke beperkingen is het voor holebi’s en transgenders in vele landen niet mogelijk om hun seksuele identiteit of relatie openlijk te beleven. In bijna 80 landen wereldwijd staan straffen op relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht’, aldus Nele Lijnen. ‘Wij wensen een wereld waarin mensen de vrijheid hebben om zelf keuzes te maken op het vlak van seksualiteit en relatievormen en waar mensenrechten op iedereen van toepassing zijn’, voegde ze er nog aan toe.

Herman De Croo toonde de icoon van de doktersspuit, die symbool staat voor toegankelijke gezondheidssystemen waar aandacht is voor betaalbaarheid, voor deskundig personeel en ook voor kwaliteitsvolle medische producten en technologieën. 

Nele foto senaat44

Nele foto senaat55

 

Zoeken op de website

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, meld u aan voor updates, initiatieven en nieuws !
captcha