• banner 2 980 250 bpx
  • banner 1 980 250 bpx
  • banner 5 980 250 bpx

Laatste Nieuws

Nele Lijnen eist minimale dienstverlening bij Belgocontrol

Open Vld Kamerlid Nele Lijnen haalde namiddag fors uit naar de verkapte staking bij luchtverkeersleider Belgocontrol. “Ambtenaren met een cruciale functie en een mooi statuut, die hun macht zo misbruiken op het meest ongelukkige moment, dat is du jamais vu.” Lijnen eist dat de regering nu werk maakt van een minimale dienstverlening, zoals het regeerakkoord voorschrijft.

De luchtverkeersleiders legden dinsdag en woensdag het werk neer en meldden zich ‘ziek’. Ze konden zich niet vinden in het sociaal akkoord dat hun pensioenleeftijd optrekt van 55 naar 58 jaar. Enkele dagen na de moeizame heropstart van de luchthaven na de aanslagen, werd vliegverkeer plots en onaangekondigd opnieuw onmogelijk boven ons land.

Nele Lijnen reageerde fors tijdens het vragenuurtje in de Kamer. “Dit is de derde klap op korte termijn voor onze luchthaven. Eerst was er de stroompanne bij Belgocontrol, daarna de aanslagen en nu deze onverantwoorde staking. Ja, sociale onderhandelingen kunnen tot onrust leiden. Maar ambtenaren met een cruciale functie en een zeer goed statuut, die hun macht zo misbruiken op het meest ongelukkige moment, dat is du jamais vu en onaanvaardbaar. En als ze ook nog eens onze dierbare ziekteverzekering misbruiken, wordt het bovendien laf en wansmakelijk.”

Het liberale Kamerlid benadrukte dat een continue dienstverlening op de luchthaven essentieel is voor onze economie, het toerisme, de luchtvaartmaatschappijen en alle passagiers. Het is dan ook aan de regering om die dienstverlening te garanderen, ook bij sociale conflicten. Daarom vroeg Lijnen aan de premier om het regeerakkoord wat dat betreft uit te voeren en zo snel mogelijk een gegarandeerde dienstverlening in te voeren bij Belgocontrol.

 

Zoeken op de website

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, meld u aan voor updates, initiatieven en nieuws !
captcha