• Slide Mobile 2019 5
  • Slide Mobile 2019 2
  • Slide Mobile 2019 3
  • Slide Mobile 2019 4
  • Slide Mobile 2019 7
  • Slide Mobile 2019 9
  • Slide Mobile 2019 6
  • Slide Mobile 2019 8

Over Nele - persoonlijk

“Ik zie het als mijn plicht om na te denken over de uitdagingen van morgen en politiek te voeren met een visie op overmorgen.”

Als Limburgse ben ik oorspronkelijk van Houthalen-Oost, maar woon ik al een hele tijd in Hechtel-Eksel waar ik Eerste Schepen voor de partij HE ben. Mijn tweede uitvalsbasis is Brussel, of beter het federale Parlement. Daar begon ik mijn parlementaire carrière op 16 maart 2006 als gecoöpteerd senator en daarna als rechtstreeks verkozen senator. Op 25 mei 2014 werd ik verkozen als Volksvertegenwoordiger, waardoor ik de overstap maakte van de Senaat naar de Kamer. Als liberaal politica werk ik rond mobiliteit, gelijke kansen en de positie van de vrouw, robot- en digitale agenda, bedrijfsleven en arbeidsmarkt, bestrijden van seksueel geweld, cybercriminaliteit, ontwikkelingssamenwerking, ...

Een aantal politieke realisaties waar ik trots op ben: o.a. stond ik aan de wieg van de flexi-jobs, versoepeling van studentenarbeid, uitbreiding van het ouderschapsverlof voor zelfstandigen, het waarborgen van minimale dienstverlening bij stakingen, ... . Ook schreef ik het boek “Win for Life” over het basisinkomen. Op het eerste zicht lijkt het absurd om iedereen zonder voorwaarden maandelijks geld te geven, maar ik geloof in de kracht van mensen en niet in betutteling en overregulering. De verandering van gedrag voor mens en maatschappij die het teweeg brengt, biedt zoveel voordelen dat het de moeite loont om een totaal nieuw sociaal zekerheidssysteem grondig en met een open geest te onderzoeken. Ons huidige systeem werd bedacht in een tijd waarin vast werk vanzelfsprekend was en vergrijzing onbekend terwijl onze samenleving van vandaag totaal anders is en niet meer kan zonder internet en automatisering. We kunnen niet blijven knippen en plakken aan het sociale zekerheidsmodel van nu dat onbetaalbaar is geworden. Ik zie het als mijn plicht om na te denken over de uitdagingen van morgen en politiek te voeren met een visie op overmorgen. 

Naast 'fulltime politica' ben ik in de eerste plaats vooral moeke van Jef en Mathieu, en de echtgenote van Tom. 'Mama-zijn' is volgens mij nog steeds dé beste job die er bestaat en een ervaring die ik voor geen geld ter wereld zou willen missen.

Wil je een overzicht hebben van mijn parlementair werk (mijn wetsvoorstellen, parlementaire vragen en commissiewerk) klik dan hier voor een overzicht van mijn parlementair werk in de Senaat en hier voor een overzicht van mijn werk in de Kamer. 

 Je kan mij ook volgen op Facebook, InstagramTwitter en Linkedin


Hasseltsebaan 109 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel Tel: 011-60 66 52 Gsm: 0486-60 65 57 (medewerkster Sara Van Otterdijk) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.